T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
KIRIKKALE / MERKEZ - Osman Gazi Fen Lisesi

Haberler

Ekm

Öğrencilerimizde çevre duyarlılığı, temizlik ve hijyen konularında farkındalık oluşturmak amacıyla etkinlikler gerçekleştirildi. Beyaz Bayrak göndere çekildi. Günün anlamı ila ilgili konuşma yapıldı. Sınıflar düzenlendi. Okul bahçesi ve çevresi temizlendi. Geri dönüşüm kutuları hazırlandı. Çevre kirliliği ile ilgili belgesel izletildi. Temizlik Günü Panosu oluşturuldu.

Temizlik ve Hijyen konusunda bilgilendirme yapıldı.

Her insan kendi temizliğinden sorumludur.

Çocuk yaşlarda anne, baba veya öğretmenler tarafından çoğu zaman bizzat yapılarak öğretilen temizlik uygulamalarının, çocukluktan sonra bireyin kendisi tarafından yapılması gerekmektedir. Örneğin; tuvaletten sonra ve yiyeceklere dokunmadan önce ellerin yıkanması bir alışkanlık olmalıdır. Her gün yapılan işler arasında banyo yapma bir başka temizlik uygulamasıdır.

Temizliğin sadece görünür kirlenme olduğunda yapılması yeterli değildir. Örneğin; uykudan uyanınca yüzün yıkanması, çamaşırların değiştirilmesi, gündelik temizlik uygulamalarıdır.

Su ve sabun olmadan temizlikten bahsetmek olası değildir. Gelişmiş toplumlarda kişisel temizlikte en fazla kullanılan malzemelerin başında su ve sabun gelmektedir. Bunun yanı sıra banyo süngerleri, lifleri, diş fırçaları, el ve ayak temizliği ile vücut temizliğinde kullanılan fırçalar, tırnak makası ilk akla gelen temizlik araçlarıdır. Bunların tümü başkalarıyla paylaşılmaması gereken, kişisel temizlik araçlarıdır.

Başta kişinin kendi sağlığı olmak üzere, başkalarının da sağlığını korumanın en önemli aracı temizliktir. Sadece beden temizliği değil, kullanılan her şeyi ve her ortamı temiz tutmak da temiz olmanın gereğidir.

Hijyen Nedir?

Sözcük anlamı, sağlık bilimi demektir. Sağlıklı anlamına gelen Hygies, mitolojide tıbbın babası olarak bilinen Eskülap'ın kızı Hygiea'dan gelmektedir. Günümüzde sağlığı koruma uygulamalarının tümüne hijyen denmektedir.

Hijyen ile ilgili tanımlar:

Hijyen ile ilişkili çeşitli tanımlar kullanılmaktadır. Bu terimler aşağıda sıralanmıştır.

Temizlik: Bir yüzey üzerinde mekanik ya da kimyasal etki gösteren ve estetik yönden görünümü bozan her türlü kirin ortamdan uzaklaştırılmasıdır.

Dezenfeksiyon: Patojen mikroorganizmaların ve çok dirençli olmayan diğer mikroorganizmaların tahrip edilmesi, ortamın hijyenik hale getirilmesi için sıcak ya da soğuk su ve deterjan ya da kimyasal maddelerin uygulandığı tüm işlemlere dezenfeksiyon işlemleri denir.

Sterilizasyon: Herhangi bir maddenin veya cismin birlikte bulunduğu tüm mikroorganizmaların her türlü canlı ve aktif şekillerinden temizlenmesidir.  (vejetatif ve spor şekillerinin öldürülmesi)

Dezenfektan: Dezenfektan maddeler patojen mikroorganizmaların tahrip edilmesi için kullanılan kimyasal maddelerdir. Ancak bunların bakteri sporlarını ve tüm virüsleri öldürmeleri beklenmez.

Sanitasyon:Genelde mikroorganizma sayısının emniyetli bir seviyeye düşürülmesi sanitasyon olarak tanımlanır. Bilimsel olarak da mikroorganizmaların 30 saniye içinde %99.9 ölümü şeklinde ifade edilir.

Sanitizer: Dezenfektan ile sanitizer arasındaki en önemli fark seyreltme sırasında karşımıza çıkmaktadır ve bu nedenle de konsantre olan dezenfektan maddelerin patojenleri öldürme olasılıkları çok daha yüksek olmaktadır.

Antisepsi: Patojen mikroorganizmaların üremelerini durdurmak veya öldürmek için canlı doku üzerine kimyasal maddelerin uygulanmasıdır. Antisepsi için kullanılan kimyasal maddelere antiseptik denir. 

Düz sabun: Antimikrobiyal içermeyen ya da sadece koruyucu olacak kadar içeren deterjanı ifade eder. Kir ve beraberindeki mikroorganizmaların fiziksel olarak giderilmesi amacı ile kullanılır.

El hijyeni: El yıkama, antiseptik ile yıkama, antiseptik ile ovma gibi uygulamaları kapsayan genel bir tanımdır.

Besin hijyeni: Besin maddelerinin sağlıklı olması için alınması gereken tüm tedbirleri ifade eder.

Kişisel Hijyen

Kişisel hijyen, bireyin kendi sağlığını devam ettirmesi için yaptığı özbakım uygulamalarını içerir. Bireyin kendi vücudunu ve giyeceklerini temiz tutması ve temizlemesi kişisel hijyenin amacıdır.

Kişisel hijyen; el ve vücut temizliği, çalışılırken giyilecek uygun iş kıyafetlerinin (önlük, eldiven, maske, kep vb.) seçimi, kıyafetlerin temizliği ve personelin genel sağlığı gibi konuları kapsar.

El Yıkama 

Kişisel temizliğimizde, ellerimizin temizliği çok önemlidir. Çünkü eller, günlük yaşantımızda çevremiz ile her türlü bağlantımızı sağlayan, gün boyunca sürekli kirlenen ve bu nedenle de bol miktarda bakteri barındıran organımızdır. El temizliği bireysel hijyenin ilk adımıdır. El yıkama, günlük yaşantı içinde her şeyden önce kişinin kendi sağlığı için önemliyken, çalışma ortamında, diğer kişilerin sağlığı için de önem kazanmaktadır.

Kişi tüm dış ortam kirleticilerinin sürekli etkisi altındadır. Eliyle dış ortamdaki bir çok kirletici etmene dokunur. Ayakkabılarıyla gezerken kirletici bir takım öğeler basar. Tozlar vücuduna ve saçlarına konar. İnsan derisi bir dereceye kadar dışarıdan gelen kirleticilere karşı koruyucu bir engel oluşturmaktadır. Ancak derideki çatlaklar, yaralar bir takım hastalık etkenlerinin kolayca vücuda girmesine neden olabilir.

El Yıkama Tekniği

·         El yıkama öncesinde takı ve mücevher gibi aksesuarlar çıkarılır, akmakta olan su altında eller ıslatılır.

·         Bilekler, avuç içi, ellerin sırt ve parmak araları ile tırnakların kenar ve uçları sabun ile köpürtülerek en az 20 saniye süreyle kuvvetlice ovuşturulur.

·         Eller su altında iyice durulanır.

·         Eller bileklerden başlayarak kağıt havlu ile kurulanır.

·         Aynı kağıt havlu ile musluk kapatılır.

Ekm

Okulumuzda öğrencilerimizle deprem, yangın vb afet durumlarında rahat tahliye olmak için tatbikat yapıldı. Öğrencilerimiz toplanma yerinde bir araya geldi. Afet Kulübü Danışman Öğretmenimiz Cemil ÇINAR tatbikat hakkında Depremden Korunma yolları ve Yangından Korunma yolları hakkında bilgi verdi.

Depremlerden korunma yolları

1- Depreme engel olamayız. Ancak depremin zararlarını en aza indirmek için gerekli önlemler mutlaka alınmalıdır.

2- Öncelikle yerleşim bölgeleri titizlikle belirlenmelidir. İmar planında konuta ayrılmış yerler dışındaki yerlere ev ve bina yapılmamalıdır.

3- Büyük binalar betonarme, sağlam yapılmalıdır.

4- Binaların yapımında depreme dayanıklı kaliteli malzeme kullanılmalıdır.

5- Mevcut binaların dayanaklığı arttırmalıdır.

6- Yapılar yapım sırasında denetlenmeli ve kaçak yapılaşmaya izin verilmemelidir.

7- Evler tek veya iki katlı olmalıdır.

8- Evlerde banyo ve mutfaktaki dolapların kapaklarına sürgü takılmalı, odalardaki dolap, raf, vb. duvara monte edilip sabitlenmelidir.

9- Ağır çerçevesi olan tablo ve aynalar yataklardan, sandalyelerden ve koltuklardan uzak bir yere asılmalı ve duvara yerleştirilmelidir.

10- Yataklar cam kenarından, asılı eşya ve cisimlerden uzaklaştırılmalıdır.

11- Kalorifer radyatörü, kombi, avize gibi araçların duvar bağlantıları sağlamlaştırılmalıdır.

12- Evde yangın söndürme aleti bulundurulmalı, nasıl kullanılacağı öğrenilmelidir.

13- Acil durum çantası hazırlanmalıdır. Çantada  nüfus cüzdanı, nakit para, kredi kartı, düdük, telsiz, cep telefonu, telefon defteri, itfaiye, ambulans, polis telefon numaraları, el feneri, ışıldak, portatif radyo, yedek pil, ilk yardım malzemesi, ilaç, adres defteri, jeton, plastik bardak, tabak, su, kuru gıda, konserve, konserve açacağı, mevsimine uygun kıyafet, diş fırçası, macun, sabun, havlu v.b. eşyalar bulunmalıdır

14- Evde, işyerinde, okulda yaşam üçgeni alanı oluşturulmalıdır.

15- Ulusal, Uluslararası kurtarma ve deprem ekipleri ile sürekli bilgi alışverişinde bulunulmalı, bu ekiplerle birlikte geniş kapsamlı deprem tatbikatları yapılmalıdır.

16- Deprem sonrasında aile bireyleri için toplanma alanı belirlenmelidir.

17- Sigorta sistemine dâhil olunmalıdır.

 

Yangılardan korunma yolları

1- Ormanlık ve sık bitki örtüsü olan alanlarda, sigara içilmemeli, ateş yakılmamalı, camdan mamul veya parlak yüzeyli herhangi bir madde veya metali bu alanlara atılmamalı, yanıcı veya çabuk tutuşabilen kimyasal maddeleri ve ambalajları bırakılmamalıdır.

2- İşyerlerinde ve konutlarda, yangın tesisat ve alarm sistemi (duman veya ısı dedektörü ile siren sistemi) yaptırılmalı, yeterli sayıda yangın söndürme cihazı bulundurulmalı, yüksek katlı binalarda yangın merdiveni ve acil çıkış kapıları yapılmalıdır.

3- Çocukların erişebileceği yerlerde çakmak, kibrit gibi yanıcı ve yakıcı şeyler bulundurulmamalıdır. Çocukların bu tür malzeme ile oynamasına müsaade edilmemelidir.

4- Ekilen tarla ve arazilerde hasattan sonra kalan sap ve kökleri (anız) yakılmamalıdır.

 

 

Öğrencilerimiz Afet durumunda ne yapacakları konusunda bilgilendirilmiş oldu. Son derece yararlı ve etkili bir etkinlik oldu.

Eyl

Kırıkkale Valiliği Konferans Salonu'nda Millî Eğitim Müdürlüğünce gerçekleşen  konferansa Türkiye'nin ikinci astronotu Tuva Cihangir Atasever bilimsel çalışmalarından , deneyimlerinden bahsetmek , öğrencileri motive ve teşvik etmek amacıyla konferans verdi.Bu konferansa Okulumuz Osman Gazi Fen Lisesi öğrencileri ,öğretmenlerimizden Hülya GÖNEN ve Müdür yardımcımız Şuayip GENÇ’de katıldı.

Astronot Atasever konferansta yaptığı konuşmada, uzay yolculuğunda birçok kazanımlar elde ettiklerini belirterek, "Bu süreçte önemli testler ve eğitimlere tabi tutulduk. Yolculukla ilgili her detay konusunda hazır hale geldik. Uçuş konusunda da yine hangi kuralları yerine getirmemiz konusunda da bilgilendirildik ve iletişim sistemlerini de test etmiş olduk. Önümüzdeki zamanlarda birçok gelişmeye  ışık tutacak çok önemli bilimsel deneyler üzerinde de çalışma imkanımız oldu." dedi.Atasever, bilimsel deneylerin detayları konusunda öğrencilere çeşitli bilgiler verdi.

 Millî Eğitim Müdürü Rıza Aydın da konuşmasında, "Türkiye'nin ikinci astronotu Tuva Cihangir Atasever'i Kırıkkale'de ağırlamaktan büyük memnuniyet duyduk. Bugün şahsım ve öğrencilerim bu önemli konferansta uzay bilimleri ve astronotumuz Atasever'in yolculuğundaki deneyim ve tecrübeleriyle geçtiği testlerle ilgili en güncel konularda bilgi sahibi olduk. Kendisine tüm eğitim camiası adına teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

Millî Eğitim Müdürü Aydın, program sonunda astronot Atasever'e Atatürk siluetli çini tabak hediye etti.Konferans, öğrencilerin merak ettikleri soruların cevaplandırılmasının ve hatıra fotoğrafı çektirilmesinin ardından son buldu.

Eyl

Osman Gazi Fen Lisesinde Mevlid-i Nebi Haftasının daha etkili ve verimli kutlanması için yapılan etkinlikler akıcı ve etkili bir şekilde devam ediypr. İslami İlimler Fakültesi Dekanlığı, Milli Eğitim Müdürlüğü ve İl Müftülüğü desteğiyle Dr. Hilmi KELEŞ Uzman Vaiz, Hasan TOPRAKLI İmam-Hatip ile Mevlana Camii İmam-hatibi katılımıyla düzenlenen etkinlik son derece anlamlı olmuştur.

 

Öğrencilerimizin etkinliğe aktif katılımı dikkatlerden kaçmamıştır.Bu etkinliğimize katılım gösteren kıymetli hocalarımıza bir kez daha teşekkür ediyoruz.

Eyl

 

Okulda düzen ve disiplini sağlayan kurallar, öğrencilerin toplumsal kurallara ve insan haklarına saygılı bireyler olarak yetişmesinin ön koşuludur.Bu inançla tüm öğrencilerin bu kuralları benimsemesi ve uygulaması,velilerin de bu kuralların uygulanmasına destek olmalarıbeklenmektedir.

      

GENEL KURALLAR

 

Okula zamanın da gelinir.

Koridorlarda koşmadan yürünür,gürültü yapılmaz.

Tuvaletlertemiz tutulur, musluklaraçıkbırakılmaz.

Öğretmenlerin ve yöneticilerin uyarıları dikkate alınır.

Okul ve çevresi temiz tutulur,

Derslikler ile okuldaki tüm kapalı ve açık alanlar gibi ortak kullanım alanlarında yemekartığı çöp ve atık bırakılmaz. Öğrenci bunları en yakın çöp kutusuna atmakla yükümlüdür.

 

Öğrenciler küfür ve argo içeren sözler kullanmazlar, birbirlerine fiziksel zarar vericiharekette bulunamazlar, kavga etmezler, birbirlerine ve öğretmenlerine görgü kuralları içinde hitap ederler.

 

Öğrenciler okulda yapılan etkinliklere ve törenlere katılmak, bu etkinlikler sırasında görgü kurallarına ve etkinliğin özel kurallarına uygun davranmak zorundadırlar.

 

Her öğrenci bayrak törenlerinde kendi dersliği için ayrılan yerde düzgün olarak sıraolmak, sessiz olarak komut verilmesini beklemek ve İstiklal Marşı’nı yüksek sesle doğru şekilde söylemek zorundadır.

 

Öğrenciler okula ait malzeme ve diğer okul eşyalarını korumak ve zarar vermemekle yükümlüdürler. Zarar verenler zararı karşılamak zorundadır.

 

Öğrenciler kütüphanede, konferans salonu, fen laboratuvarlarında, bilgisayar odasında,test odasında vb. kendi dersliklerinin dışındaki eğitim ortamlarında bulundukları yerin özel kuralları ile temizlik kurallarına uyarlar.

Konferans salonunda yapılan tüm etkinliklerde salona yiyecek ve içecekle girilmez..

Öğrenciler,kantin ve yemekhanede sıraya girerler ve görgü kurallarına uyarlar.

Ulaşımını servisle yapan öğrenciler servis kurallarına uyarlar.

Öğrenciler okulun belirlenmiş kılık kıyafet kurallarına uyarlar.

Öğrenciler sınavda,sınav kurallarına uyarlar.

Öğrencilerimizin okulda yanlarında cep telefonu bulundurmaları kesinlikle yasaktır.Yanında getiren öğrencilerimiz her gün sabah telefon kutularına bırakır son derste sınıfa gelen kutudan telefonunu alır.Aksi takdirde cep telefonunu teslim etmeyenleri tespit ettiğimizde telefonlarınız verilmeyecektir.

 

Öğrenci ders günü sonunda derslikte kitap, defter veya çanta gibi eşyasını bırakamaz.Bırakılan eşyadan okul yönetimi sorumlu değildir.

BayrakTörenleri: Çalışma haftası Pazartesi günü Bayrak Töreni ile başlar ve Cuma günü BayrakTöreni ile biter.Resmi tatillerin başlangıç ve bitişlerinde de Bayrak Töreni yapılır.

Bayrak Törenlerine,tüm öğrenci,öğretmen ve çalışanlar katılmak zorundadır.

 

KIYAFET KURALLARI

 

Öğrenciler okulun belirlemiş olduğu okul kıyafetlerini  giymek zorundadırlar.

Okulda sadece beden eğitimi derslerinde,okulun belirlediği spor kıyafetleri giyilir.Sadece ilk 2 ders saati olan okula beden eğitimi kıyafeti ile gelebilir.Dersin bitiminde tekrar okul kıyafeti giyilir.

Beden eğitimi derslerinin veya spor karşılaşmalarının bitiminde spor kıyafeti soyunma odalarında çıkarılır, dersliklere okul kıyafeti ile gelinir.

Kıyafet Kurallarına uyulmaması durumunda Takılar ve uygun olmayan giyim eşyaları öğretmenler tarafından alındığında,ilgili Müdür Yardımcısı ofisine öğrenci ismi verilerek teslim edilir. Müdür Yardımcıları, bu eşyaları dönem içinde sadece öğrenci velilerine ya da dönem sonlarında öğrencilere teslim ederler

Uygulanmakta olan kıyafet kuralları dışına çıkan öğrenciler, önce sözlü, ardından yazılı olarak uyarılırlar ve durum velilerine bildirilir.Tüm bu uyarılara rağmen kıyafet kurallarına uymamaya devam eden öğrencilerin durumu okul müdürlüğüne yazılı olarakbildirilir.

DERSLİK KURALLARI

 

Ders zili çaldığında, hazırlıklarını tamamlamış olarak dersliklerine girerler ve öğretmenlerini beklerler.

Ders bitiminde,öğretmeninin izni ile koşmadan teneffüse çıkarlar.

Derslik düzenini ve dersin akışını bozmadan dersi dinler,söz alarak konuşur,izin almadan yerlerinden kalkmazlar.

Kırıcı,zarar verici sözlerden ve davranışlardan kaçınır,kötü söz söylemezler.

Arkadaşları ile iyi geçinir,yardımlaşırlar.

Ders araç ve gereçlerini yanlarında bulundururlar.Derslikve laboratuvardaki malzemeleri izinsiz ve yetkisiz kullanmaz,zarar vermezler.

Derslerde ipod-walkman,müzik çalar vb.dinleyemezler,telefonla konuşamazlar

Derste hiçbir şey yiyemez ve içemezler.

Çalışmalarını zamanında ve tam yaparlar.

Derslikleri,sıraları,dolaplarıvbtemizvedüzenli kullanırlar.

 

Gün bitiminde ders malzemelerini ve kişisel eşyalarını dersliklerde ve sıralarda bırakmazlar.Okulda bırakacakları ders malzemelerini bireyseldolaplarınakoyarlar.Öğrenciler dersliklerin temizlik ve düzenini sağlamakla görevlidirler.

 

Gün sonunda tespit edilen düzensizlik bir sonraki gün yine o derslikte bulunan öğrenciler tarafından giderilir.

Dersliklerde bıraktıkları tüm malzeme ve eşyalardan kendileri sorumludurlar.

Dersliklerde bulunan panoları düzenli kullanırlar. Panolara dersle ilgili çalışma ve dersliklerin tümünü ilgilendiren duyuruların dışındabir şey asamazlar.

 

SINAV KURALLARI

 

Öğrenciler sınav için sınav saatinden önce sınıflarında, sınav düzeninde hazırbulunur. Sınavda gözcü olan öğretmen, gerek gördüğünde öğrencilerin oturmadüzeniniveyerlerini değiştirebilir.

Öğrenciler sınavda kalem, silgi, cetvel vs. gibi dersin türüne göre değişen araç-gereçlerini ve bunların yedeklerini bulundurmak zorundadır. Sınav sırasındadiğeröğrencilerden buaraçlaristenmez veya ortak kullanılmaz.

 

Ortak sınavlar o dersin öğretmeni tarafından yapılmayabilir. Sınavı bir başka öğretmende uygulayabilir.

Sınav sırasında konuşulmaz ve diğer öğrenciler rahatsız edilmez.

Öğrenciler sınav kâğıdı üzerinde bulunan sınavla ilgili açıklamaları dikkatle okumakla, bu konuda yapılan sözlü açıklamaları dikkatle dinlemekle ve uygulamakla yükümlüdürler.Bu açıklamalara uymayan öğrencilerin yanıtları değerlendirilmez.

 

Sınav sırasında her ne sebeple ve her ne konuda olursa olsun konuşmak, birbaşkasının kâğıdına bakmak veya kâğıdını bir başkasının görebileceği konumdatutmakyasaktır.

 

Önceden bildirilen sınav süresi bitiminde öğrenciler soru ve yanıt kağıtlarını anında veistenilen düzende teslim etmek zorundadırlar. Aksi davranışta bulunan öğrencininsınavıiptal edilir.

 

Sınav kağıdını teslim eden öğrenci ders zili çalmadıkça dışarı çıkamaz ve sınavdüzeninibozamadan sırasındaoturur.

 

Sınava ek süre verilmişse ders zili çaldığında dışarı çıkmasına izin verilen öğrenci sınav odasından uzaklaşır, sınavı devam eden dersliklerin önünde duramaz veyaherhangibir nedenle tekrar içeriyegiremez.

Sınav kağıdına yanıtların dışında hiçbir şey yazılamaz.

Raporlu ya da izinli olduğu için sınava giremeyen öğrenciler telafi sınavı içinbelirtilengün, saat ve yerde bulunmak zorundadırlar.

 

KÜTÜPHANE KURALLARI

 

Tüm öğrenciler,kütüphanenin doğal üyesidirler ve ödünç yayın alabilirler.

Kütüphane ye yiyecek ve içecek ile girilmez.

Kütüphaneyeokulçantasıilegirilmez.

Kütüphanede sessiz çalışılır,yüksek sesle konuşulmaz.

Öğrencilerin, kütüphane ortamına koşmadan, bağırmadan ve kütüphanelerde ki diğer insanları rahatsız etmeden,düzenli bir şekilde girmeleri gereklidir.

 

Kurallara uymayan öğrenciler okul kütüphanecisi tarafından uyarılır. Davranışın devamı durumunda öğrenci, kütüphane ortamını   bozmayacak şekilde sessizce dışarıya çıkarılır. Durumu tespit eden öğretmen/kütüphaneci konuyu sözlü/ yazılı olarak ilgili Müdür Yardımcısına bildirir.

GÜVENLİK VE İDARİ KURALLAR

 

Öğrenciler,okul saatleri içinde (öğle teneffüsü dahil) izinsiz okul dışına çıkamazlar.

Okul saatlerinde,bir öğrencinin okuldan ayrılabilmesi için velisinin bizzat okula gelmesi veya dilekçe ile teslim edilecek kişiyi bildirmesi gerekir.

Öğrenciler okula yanıcı,kesici aletler veya patlayıcı vb.madde getiremezler.

Öğrenciler,okula yasaklanmış yayınlar,müstehcen yayınlar ve bu nitelikte CD disket vb.araçlar getiremezler.

Rahatsızlığı nedeni ile revire/hastaneye gitmek isteyen öğrenci;Öğretmenine bilgi verir ve izin alır.Durum,MüdürYardımcısına bildirilir.Öğrencinin ailesine hemen bilgi verilir.

Revire gidecek öğrenci için Müdür Yardımcısı tarafından revire gönderilir.Tedavisi revirde yapılan öğrencinin revir kağıdı, yoklama kâğıdına iliştirilmek üzere öğretmenine teslim eder.Acil durumlarda hemen veliye bilgi verilir, gerekirse velinin Okula gelmesi beklenmeksizin 112 Acil Servisi Okula çağırılır.Acil olmayan durumlarda öğrencinin velisinin Okula gelmesi beklenir, hastaneye gitmek üzere dilekçesi alınır veöğrenci velisine teslim edilir.

Öğrenciler,velilerine iletilmek üzere okulyönetimince verilen her bülteni ve duyuruyu velilerine ulaştırmakla yükümlüdür.

OKULDAN ERKEN AYRILMA

 

Öğrenciler okulda bulundukları sırada sağlık nedenlerinden dolayı erken ayrılmaları gerektiğinde, öğrenci velisi ilgili Müdür Yardımcısı tarafından bilgilendirilir. Öğrencininveli tarafından alınması genel kuraldır. Acil durumlarda velinin bilgisi dahilinde belirlenen yere kendi olanaklarıyla veya okulun olanaklarıyla gönderilir.

 

Durum ilgili öğretmenlere bildirilir. Öğrencinin o gün sorumlu olduğu bir sınav veyaödev teslimi varsa, telafisi ilgili Müdür Yardımcısı denetiminde öğretmenler tarafındanbelirlenecekbir tarihteyapılır.

 

Ani sağlık sorunu dışında okuldan erken ayrılması gereken öğrencinin velisi bir dilekçeyazar ve öğrenci dilekçeyi aynı gün sabahı ilgili Müdür Yardımcısına teslim eder. Talep,Müdür Yardımcısı tarafından uygun görüldüğünde öğrenci adına 2 nüsha halinde “İzinKağıdı” tanzim edilir. Öğrenci “İzin Kâğıdının” bir tanesini yoklama defterine koyar,diğerinidekapıgüvenliğine bırakır.

 

İlgili müdür yardımcısıtarafından,öğrencinin okuldan çıkışına izin verilmediği durumlarda,veliye ve öğrenciye gerekçesi ile birlikte bildirilir.

 

YEMEKHANE-KANTİN

 

Sıraya geçerken birbirlerinin sıra hakkına saygılı olurlar

emek yerken görgü kurallarına uyarlar,gereksiz konuşmalardan kaçınırlar.

Yemekhane de yüksek sesle konuşmazlar.

Başkalarını rahatsız edecek davranışlardan kaçınırlar.

Yiyecekleri ve masadaki malzemeleri oyun aracı olarak kullanmazlar.

Yemekten sonra yemek tepsilerini masada bırakmazlar,

Yiyecekler ile çatal/kaşık ve benzer gereçleri yemekhane dışına çıkaramazlar.

MüdürYardımcılarının ve öğretmenlerin uyarılarını dikkate alırlar.

Öğrencilere dersler başlamadan önce ve teneffüslerde,yiyecek ve içecek alma olanağı sağlar.

Ders zili çalmadan önce alışveriş yapılması biter.

Sıraya geçerken birbirlerinin sıra hakkına saygılı olur.

Kantinde yüksek sesle konuşmaz.

Başkalarını rahatsız edecek davranışlardan kaçınır.

Yemekten sonra kullanılanma sayı ve çevresini temiz bırakır.

Müdür Yardımcılarının ve öğretmenlerin uyarılarını dikkate alırlar.

 

Ağu

SAĞLIK BİLİMİ

EMRULLAH GÖKAY OLCAY ANKARA YILDIRIM BEYAZIT ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ

YUSUF ALPER ARİFOĞLU ANKARA YILDIRIM BEYAZIT ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ

MUSTAFA İLYAS POLAT KIRIKKALE ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ

AHMET TEKİN ÖZBAL KIRIKKALE ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ

SEFA ÇORAK KIRIKKALE ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ

HATİCE KÜBRA HÜYÜKTEPE KIRŞEHİR AHİ EVRAN ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ

AZEL NUR KÖKSAL KASTAMONU ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ

KADİR GEDİK YÜKSEK İHTİSAS ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ (İngilizce)

ZEYNEP SOYUPEK YÜKSEK İHTİSAS ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ (İngilizce)

ERAY OLCAY KIRIKKALE ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ

FATMA TÜRE ZONGULDAK BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ

DİLAN ÜLGER SİVAS CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ

GÖKTUĞ ÇİÇEK ÇORUM HİTİT ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ

SAMET KERİKÇİOĞLU AKSARAY ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ

ENES ŞAKAR ZONGULDAK BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ DİŞ HEKİMLİĞİ

EFTAL KUL ESKİŞEHİR OSMAN GAZİ ÜNİVERSİTESİ DİŞ HEKİMLİĞİ

İREM NAZ UZAR KAYSERİ ERCİYES ÜNİVERSİTESİ DİŞ HEKİMLİĞİ

SÜMEYYE DEMİR KIRIKKALE ÜNİVERSİTESİ DİŞ HEKİMLİĞİ

ESMANUR TUNCAY KIRIKKALE ÜNİVERSİTESİ DİŞ HEKİMLİĞİ

ESRA PALABIYIK YOZGAT BOZOK ÜNİVERSİTESİ DİŞ HEKİMLİĞİ

NESLİM AZRA ATASEVEN BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ DİŞ HEKİMLİĞİ

HİLAL DİLA ÖCAL ZONGULDAK BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ ECZACILIK

GÜLŞAH GÜÇLÜ ERZİNCAN BİNALİ YILDIRIM ÜNİVERSİTESİ ECZACILIK

ECENUR BAKIR SİVAS CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ VETERİNERLİK

BESTE DALASLAN AMASYA ÜNİVERSİTESİ HEMŞİRELİK

GÜLHANE SAĞLIK BİLİMLERİ ÜNİVERSİTESİ HEMŞİRELİK

 

MÜHENDİSLİK BİLİMİ

EMİR FURKAN ERDURAN TOBB ÜNİVERSİTESİ MALZEME BİLİMİ VE NANATEKNOLOJİ  MÜHENDİSLİĞİ

EFE AKEL ESKİŞEHİR TEKNİK ÜNİVERSİTESİ BİLGİSAYAR  MÜHENDİSLİĞİ (İngilizce)

KÜRŞAT EFE ÖZDOĞAN ESKİŞEHİR ÜNİVERSİTESİ BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ (İngilizce)

GÜVEN KABATAŞ GAZİ ÜNİVERSİTESİ ENDÜSTRİ MÜHENDİSLİĞİ (İngilizce)

BEGÜM ECE TOPRAK BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ ELEKTRİK-ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ

AYŞE NAZ KÖKÇE İSTANBUL BİLGİ ÜNİVERSİTESİ MİMARLIK (Burslu)

MUHAMMED KARADOĞAN KAYSERİ ÜNİVERSİTESİ BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ

AHMET CAN ERDURAN KIRIKKALE ÜNİVERSİTESİ BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ

MUZAFFER YALÇIN ŞENTÜRK  KIRIKKALE ÜNİVERSİTESİ MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ

SENEM VERDA EKİNCİ AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ ELEKTRİK ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ

MELİH GÖÇER ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ

MEHMET TÜRKMEN KAHRAMANMARAŞ SÜTÇÜ İMAM ÜNİVERSİTESİ ORMAN MÜHENDİSLİĞİ

VİLDAN BOZBAL KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ MOLEKÜLER BİYOLOJİ VE GENETİK

ALİ ERDEM SARIGÜL DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ BİLGİSAYAR PROGRAMCILIĞI

 

HUKUK-İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER

AHSEN ŞENOL ANKARA ÜNİVERSİTESİ HUKUK FAKÜLTESİ

MUHAMMMET YAĞIZ ÖZTÜRK TOBB ÜNİVERSİTESİ SİYASET BİLİMİ VE ULUSLARARASI İLİŞKİLER (İngilizce)

NEHİR GÜNDOĞAN BİLKENT ÜNİVERSİTESİ HUKUK FAKÜLTESİ

SELENAY DEMİRHAN KIRIKKALE HUKUK FAKÜLTESİ

ALMİLA NİSA GENÇTÜRK BURSA TEKNİK ÜNİVERSİTESİ PSİKOLOJİ

MEHMET EGE KUYUCAKLIOĞLU İZMİR EKONOMİ ÜNİVERSİTESİ YÖNETİM BİLİŞİM SİSTEMLERİ

REYYAN ÖZTÜRK HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ SİYASET BİLİMİ VE KAMU YÖNETİMİ

 

DİL BİLİMİ

AYZEN KÖKSALAN ORTA DOĞU TEKNİK ÜNİVERSİTESİ İNGİLİZCE ÖĞRETMENLİĞİ

AHSEN NİSA ÜNVER ANKARA ÜNİVERSİTESİ İNGİLİZ DİLİ VE EDEBİYATI (İngilizce)

Tem

Osman Gazi Fen Lisesi olarak tercih yapacak öğrencilerimizin okulumuzu daha yakından tanımaları ve doğru tercih yapmaları bizim için önemlidir.21. yüzyılın yenilikçi becerilerine ve küresel bakış açısına sahip, araştırmacı, sorgulayan ve bilgiyi kullanıp bir ürün ortaya koyabilen, ulusal kimliğinin ve milli değerlerinin bilincinde, kendisine ve çevresine değer katan, yükseköğretime hazır bireyler yetiştirmek temel amacımızdır.

 

Osman Gazi Fen Lisesinde öğrencilerimizin, bir yandan Millî Eğitim Bakanlığı program kazanımlarını teknoloji destekli eğitim ortamında en yüksek başarıyla edinmelerini sağlarken; modern laboratuvar ve proje çalışmalarıyla, ulusal ve uluslararası proje ve bilim yarışmalarında yer almalarını destekleriz. Okulumuzda ülkemizin aydınlık geleceğini oluşturan öğrenciler yetiştirmek; hedeflerinin bilincinde, özgüveni yüksek, başarılı mezunlar vermek hedefiyle çalışmalarımızı yürütürüz.

 

Osman Gazi Fen Lisesi 4 yıllık eğitim-öğretim süreci boyunca akademik ve sosyal alanlarda öğrencilerini destekler.Üniversitede istediği yeri kazanmasına ve hayatta özgüveni yüksek, sorumluluk sahibi,değerlerini bilen başarılı bir birey olarak yer almasını amaç edinmiştir.

Tem

                                                          2024-2025 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI

OKUL PANSİYONUNDA KALMAK İSTEYEN (YATILI) ÖĞRENCİLERDEN

 İSTENEN BELGELER

1.       Yatılı okumasına engel olacak bir hastalığı bulunmadığına dair tek hekim tarafından düzenlenecek sağlık raporu. (“Yatılı okulda okumasına engel olacak bir hastalığı yoktur” ibaresi raporda mutlaka yazılıolmalıdır.)

2.      Öğrencinin ve velisinin kimlik fotokopileri (kimliğin ön ve arka yüzü aynısayfada)

3.      Aile üyelerinin T.C. Kimlik No beyanı (Nüfus Müdürlüklerinden öğrenci adına alınmış vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği) (Ailenin tüm fertlerinin yazılı olmasıgerekmektedir.)

4.      Öğrenci ailesinin maddi durumunu gösteren beyanname (EK-1) ve ekleri. (Çalışanlar maaş aldıkları yerden, emekliler maaş aldığı banka şubesinden, bordro, SGK’ danyazı)

§  Öğrenci velisi çiftçi veya çalışmıyor ise; EK 1’deki ilgili yerler doldurulup veli tarafındanimzalanacaktır.

§  İşçi,memurveyaemekliiseniz;MaaşBelgesi.(Aylaritibariyle2023yılınaait12aylık(1Ocak-31Aralık)

toplam gelirini gösteren belge)

§  (Serbest meslek çalışanı iseniz; Vergi Levhanız veya SGK İle ilgili sigorta durumbelgeniz.) Not: EK-1 Belgesi doldurulması ile ilgili açıklama sonsayfadadır.

§  Veli veya eşi çalışmıyorsa Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan bunu belgelendirmelerigerekmektedir.

5.      Velinin ve çalışıyorsa eşinin bakmakla yükümlü olduğu anne babasıyla ilgili tedavi yardım beyannamesi, varsa diğer bakmakla yükümlü olduğu şahıslarla ilgili mahkeme kararıörneği.

6.      8. Sınıfı okuduğu okuldan devlet parasız yatılı veya burslu mezun olan öğrencilerden “Parasız Yatılı veya Burslu Öğrenci” olduklarını gösteren belge.(Varsa mezun olduğu okuldanalınacak)

7.      Öğretmen çocukları için anne veya babasının öğretmen olduğunu gösterenbelge.

8.      2 adet vesikalıkfotoğraf

 PARASIZ YATILILIK ŞARTLARI:

·         Ailenin bir önceki mali yıla ait yıllık gelir toplamından fert başına düşen net miktarın içinde bulunulan mali yılın Merkezi Yönetim Bütçe Kanununun ( M ) işaretli cetvelinde belirtilen MEB Okul Pansiyon ücretinin 4 katını geçmemesi gerekir.

·         2024 yılı parasız yatılılık için esas alınacak tutar 111.600,00 TL (Yüzonbirbin altıyüz lira)’dır.

·         Ailenin 2023 yılındaki yıllık gelirinden aile fertlerine düşen kişi başı yıllık tutar 111.600,00 TL’nin altında ise öğrenci okulumuzda pansiyon kontenjanı ölçüsünde “PARASIZ YATILI” eğer ailenin yıllık gelirinden aile fertlerine düşen kişi başı yıllık tutar 111.600,00 TL’nin üstünde ise öğrenci okulumuzda pansiyon kontenjanı ölçüsünde “PARALI YATILI” kalmaya hak kazanır.

 PARALI YATILILIK ŞARTLARI:

1)      Okul Pansiyonları Yönetmeliğinin 4.Maddesi:

(3) Paralı yatılılığa başvuracak öğrencilerde aşağıdaki şartlar aranır.

a)  Türkiye Cumhuriyeti veya Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti vatandaşıolmak.

b)  Resmi ve örgün ortaöğretim kuramlarına devam ettiğini belirten öğrenci belgesine sahipolmak.

c)  Bir önceki ders yılında okul değiştirme cezası almamışolmak.

ç) Yatılı okumasına engel rahatsızlığı bulunmadığına dair hekim raporu bulunmak.

2)      Paralı Yatılı Öğrencilerden her yıl Bütçe kanunu ile tespit edilen ücret alınır.2024 için yıllık 27.900,00 TLdir.

3)      Yatılı öğrencilerin pansiyon ücretleri

MADDE 51- (1) Paralı yatılı öğrencilerden her yıl içinde bulunulan mali yılın merkezi yönetim bütçe kanununda belirtilen ücret alınır. Parasız yatılı öğrencilerin pansiyon ücretleri ise aynı miktar üzerinden Devlet tarafından karşılanır.

(2)  Paralı yatılı öğrencilerin pansiyon ücretleri ilk taksiti kayıt sırasında, diğer taksitleri ise kasım, şubatve

 nisan aylarının son işgününe kadar olmak üzere dört taksitte ödenir. Taksitini zamanında ödemeyen öğrencinin pansiyonla ilişiği kesilir.   

(2)   Ders yılı süresince paralı yatılı öğrenci alınabilir. Herhangi bir taksit devresinde pansiyona kabul olunan öğrenci taksitinin tamamım ödemek zorundadır. Bir taksit devresi içinde pansiyonla ilişiği kesilen öğrenciye bu devreye ait taksiti geriverilmez.

2024-2025 Öğretim Yılı Paralı yatılı öğrenciler 2024 yılı için 6975,00 tl lik iki taksit ödemesi yapacaklardır. Son iki taksit 2025 mali yılı bütçe kanununa göre tespit edilecek miktar üzerinden alınacaktır.

 

 PARALI YATILI ÖĞRENCİLERİN PANSİYON TAKSİTLERİNİ ÖDEME PLANI:

1.TAKSİT: İlk kayıtta EYLÜL 2024: 6975,00TL

2.TAKSİT: KASIM 2024: 6975,00TL

3.TAKSİT: ŞUBAT 2025: 2025 Bütçe Kanunu ile tespit edilen ücretin dörttebiri

4.TAKSİT: NİSAN 2025: 2025 Bütçe Kanunu ile tespit edilen ücretin dörttebiri

NOT: Taksit ödemeleri okul muhasebe birimine elden dekont karşılığı yapılır. Bu tarihlerde taksitini ödemeyen paralı yatılı öğrencinin pansiyonla ilişiği kesilir.

 ÖĞRETMEN ÇOCUĞU KONTENJANI

 

Öğretmen çocuğu kontenjanından faydalanmak isteyenler aşağıda belirtilen yönetmelik şartlarını taşımaları kaydıyla Ek-1 beyannamesi düzenlemeden pansiyonumuzda parasız yatılı olarak kalabilirler.

MADDE 10- (1) Her yıl tespit edilen parasız yatılılık veya bursluluk kontenjanlarının;

b)    %5'iBakanlığabağlıresmiokulveyakurumlardakadroluveyasözleşmeliolarakçalışan,emekliolanyadavefat edenöğretmenlerinöğrenciolançocuklarına,

 ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR

 

·         Okul pansiyonlarda paralı veya parasız yatılı olarak kalmak isteyen öğrenciler gerekli belgelerin aslını kayıt tarihleri içerisinde elden teslimedeceklerdir.

·         Pansiyona paralı veya parasız yatılı olarak yerleştirme işlemleri okulumuz kayıt kabul komisyonu tarafından; pansiyon kontenjanı, puan üstünlüğü ve Ek-1 beyannameleri esas alınarak 31 Ağustos 2024 Cumartesi günü saat: 17:00’a kadaryapılacak değerlendirme sonucundabelirlenecektir.

·         İlköğretim okullarında burslu ve okulumuzda parasız yatılı veya burslu okuyan öğrencilerin parasız yatılılığı veya bursluluğu, ortaöğrenimlerini tamamlayıncaya kadar devameder.

·         Parasız yatılılık veya bursluluğun sona ermesi ise "MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞINA BAĞLI RESMİ OKULLARDAYATILILIK,BURSLULUK,SOSYALYARDIMLARVEOKULPANSİYONLARIYÖNETMELİĞİ"

17. maddesinde belirtilen hallerde gerçekleşir. 2024 Yılı Bursluluk sınavını kazanarak okulumuza kayıt yaptıran öğrencilerin bursları okulumuza kayıt yaptırdıkları tarihi izleyen Ekim 2024 başından itibaren ödenir.

·         İlköğretim okulunu bitiren öğrencilerin bursları, okulumuza devam etmeleri halinde kesilmez. İlköğretim okullarından burslu olarak mezun olan öğrenciler, okulumuza kayıt yaptırırken, ilköğretimde burslu olduklarını beyan etmeleri üzerine müdürlüğümüzce öğrencilerin burs nakli elektronik ortamda gerçekleştirilecektir. Bu öğrencilerin bursları, okulumuza kayıt olduktan sonra Ekim ayından itibarenödenecektir.

·         Bakanlığa bağlı kurumlardan ayrılan ya da parasız yatılılığa geçen öğrencilerin bursları, ayrıldıkları tarihi takip eden aybaşından itibarenkesilir.

·         Parasız yatılı öğrencilere ayrıca bursverilmez.

·         Parasız Yatılılık ve bursluluk sınavına başvuru veya kayıt ve kabul süresinde, ihtiyaç duyulduğunda ailenin maddi durumunu gösteren beyanname ve eklerindeki bilgiler, okul müdürlüğümüzce ilgili yerlerden araştırılır. Bu araştırma sonucuna göre velinin, ailenin maddi durumunu gösteren Beyannamede (EK-1) belirttiği fert başına düşen yıllık gelir miktarı, içinde bulunulan mali yılda belirtilen limitten fazla ise yanlış beyanda bulunan öğrenci velisi hakkında yasal işlem yapılmak üzere durum ilgili makamlara bildirilir. Bu işlem sonucunda velinin yanlış beyanda bulunduğunun tespiti durumunda, öğrencinin başvurusu ile parasız yatılılık veya bursluluk hakkı iptaledilir.

 

PANSİYONDA GEREKLİ MALZEME LİSTESİDİR

 

1-       ODA, KORİDOR VE YURT İÇİNDE KULLANIMA UYGUNTERLİK

2-       BANYO HAVLUSU, BANYOTERLİĞİ

3-       BANYO SABUNU, ŞAMPUAN ve KİŞİSEL TEMİZLİKMALZEMELERİ

4-       ÇAMAŞIR FİLESİ (KİRLİTORBASI)

5-       TIRNAK MAKASI, TARAK, VB.

6-       DİŞ FIRÇASI, DİŞMACUNU

7-       PİJAMA TAKIMI- EŞOFMANTAKIMI

8-       ASKILIK

9-       BARDAK

10-   YASTIK VE NEVRESİM TAKIMI

 

PANSİYONDA KULLANIMI YASAK OLAN MALZEME LİSTESİDİR

 

1-      ELEKTRİKLİ ISITICI, ÜTÜ, SAÇ DÜZLEŞTİRİCİ, FÖN MAKİNASI VS. KİŞİSEL ELETRİKLİ ALETLER.

2-      LAPTOP, PC(KİŞİSEL BİLGİSAYAR),TABLET

3-      ORTAÖĞRETİM KURUMLAR YÖNETMELİĞİNİN İLGİLİ MADDELERİ GEREĞİ OKUL VE EKLENTİLERİNDE BULUNDURULNASININ YASAKJ OLDUĞU MADDE, ARAÇ GEREÇ, DOKÜMAN, AFİŞ, BROŞÜR, KUMAR ALETLERİ VS.MALZEMELER

4-      ODA VE DOLAPLARDA YİYECEK, İÇEÇEK BULUNDURMAK

5-      İHTİYAÇ FAZLASI AYAKKABI, ELBİSE VE KİŞİSELEŞYALAR.

 

             ÖĞRENCİ AİLESİNİN MADDİ DURUMUNU GÖSTERİR BEYANNAMENİN

(EK–1 BELGESİNİN) DOLDURULMASI

 

A-Memur çocukları:

1 OCAK 2023 ile 31 Aralık 2023 tarihleri arasında bağlı olduğunuz MALİYEDEN ALINACAK bir yıllık gelirinizi gösterir belge.

(Anne-Baba çalışıyorsa her ikisi için ayrı olacaktır)

 

B-İşçi çocukları:

1 OCAK 2023 ile 31 Aralık 2023 tarihleri arasında bağlı olduğunuz MUHASEBE bürosunca onaylanarak alınacak bir yıllık gelirinizi gösterir belge.

(Anne-Baba çalışıyorsa her ikisi için ayrı ayrı olacaktır.)

(Özel sektörde işçi ise bağlı olduğu muhasebeden onay alınacaktır.)

 

C-Emekli çocukları:

1 OCAK 2023 ile 31 Aralık 2023 tarihleri arasında MAAŞ ALDIĞINIZ BANKADAN aylar itibariyle maaş dökümünüzü gösterir belge.

(Anne-Baba emekliyse her ikisi için ayrı ayrı olacaktır.)

 

D-Esnaf çocukları:

1-Sosyal güvenlik kurumuna kayıtlı olmayıp maaş almadığına dair belge (Anne ve baba için ayrıyapılacak)

2-Serbest meslek sahibi ise; vergi dairesinin adı, adresi ve hesap numarası belirtilen, basit ya da gerçek usulde vergiye bağlı olan mükelleflerin bir önceki yıla ait (2023 yılı) gelir vergisi matrahını) gösteren belge. (Anne-Baba esnafsa her ikisi için ayrı ayrıolacaktır.)

 

E-Çiftçi çocukları:

1-Sosyal güvenlik kurumuna kayıtlı olmayıp maaş almadığına dairbelge

(Anne ve baba için ayrı yapılacak;)

2-   Tarım Müdürlüğü tarafından ailenin bir yıllık gelir durumunu gösterir belge (2023Yılı)

Örnek-1: Kişinin üzerine kayıtlı 10 dönüm arazide üzüm bağı bulunmakta olup 2023 yılı yıllık gelir toplamı

...................TL dir. Gösterir resmi yazı

Örnek-2:Kişidamızlıkhavyanyetiştiriciliğiyapmaktaolup10adetinektenyıllıkgelirtoplamı................ TLdir.

Gösterir resmi yazı.

(Anne-Baba çiftçiyse her ikisi için ayrı ayrı olacaktır.)

 

F-Herhangi bir işi yoksa:

Anne ve baba için ayrı yapılacak;

1-Sosyal güvenlik kurumuna kayıtlı olmayıp maaş almadığına dair belge 2-Maliye ye gidilip: Vergi mükellefi olmadığınıza dair belge alınacak

3-Tarım Müdürlüğü ne gidilip: Üzerine kayıtlı herhangi bir arazi bulunmamaktadır.

Yukarıdaki ibareleri taşıyan yazılar alındıktan veli tarafından Ek-1 Belgesi tasdik edilecektir.

 

 

 

 

                                  

Tem

SAĞLIK ALANI:

SUDENAZ DİRİCAN ANKARA ÜN.TIP FAKÜLTESİ İNG

ELİF SENA ÖZGÜN ANKARA ÜN.TIP FAKÜLTESİ

İREM ATEŞ ONDOKUZ MAYIS ÜN. TIP FAKÜLTESİ

ECE TUFAN ANKARA SAĞLIK BİLİMLERİ ÜN.TIP FAKÜLTESİ

ELİF SENA YILDIRIM ERCİYES ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ

ZELİHA NUR KESKİN RECEP TAYYİP ERDOĞAN ÜN.TIP FAKÜLTESİ

REYYAN KALKAN GİRESUN ÜN.TIP FAKÜLTESİ

GÖZDE EYLEM ÜNAL BOLU ABANT İZZET BAYSAL ÜN.TIP FAKÜLTESİ

ENES TARIK ÖZKAN YOZGAT BOZOK ÜN.TIP FAKÜLTESİ

ORHAN MİRAÇ AKGÜL SAĞLIK BİLİMLERİ ÜN.GÜLHANE TIP

ALEYNA EYLÜL KAYABAŞI ERCİYES ÜN.TIP FAKÜLTESİ

ELİF SUDE ÖZŞENER ÇORUM HİTİT ÜN.TIP FAKÜLTESİ

CAN YAMAN ÇORUM HİTİT ÜN.TIP FAKÜLTESİ

HİKMET DURSUN GİRESUN ÜN.TIP FAKÜLTESİ

MUHAMMET TALHA GÜÇLÜ AKSARAY ÜN.TIP FAKÜLTESİ

ZEYNEP BOZKUŞ KASTAMONU ÜN.TIP FAKÜLTESİ

ŞİFANUR ERBAŞ İSTANBUL ÜN.DİŞ HEKİMLİĞİ İNG

SUDENAZ ŞAHİN KIRIKKALE ÜN.DİŞ HEKİMLİĞİ

RABİA SARIKAYA KÜTAHYA DUMLUPINAR ÜN.DİŞ HEKİMLİĞİ

FATMA GÜNDOĞDU BİNGÖL ÜN.DİŞ HEKİMLİĞİ

CEREN ŞAHİN ANKARA YILDIRIM BEYAZIT ÜN.DİŞ HEKİMLİĞİ

ALPEREN YÜZÜGÜLDÜ SAMSUN ONDOKUZ MAYIS ÜN.DİŞ HEKİMLİĞİ

YAŞAR TALHA ŞEKER NECMETTİN ERBAKAN ÜN.DİŞ HEKİMLİĞİ

ELVAN MUSTAFA ÜZÜMLÜ KAYSERİ ERCİYES ÜN.DİŞ HEKİMLİĞİ

ONUR BOZDAŞ HOCA AHMET YESEVİ ULUSLARARASI TÜRK KAZAK ÜN.DİŞ HEKİMLİĞİ

ZEYNEP AYTAÇ ERCİYES ÜN.ECZACILIK FAK.

EMİNE BAL ERCİYES ÜN.ECZACILIK FAK.

ELİF ÇUVALOĞLU ANKARA ÜN.VETERİNERLİK FAK.

MUHAMMED CEYLAN KONYA SELÇUK ÜN.VETERİNERLİK

MERAY SAĞLAM SAĞLIK BİLİMLERİ ÜN.GÜLHANE HEMŞİRELİK

AYŞE AKDENİZ BOLU ABANT İZZET BAYSAL ÜN.HEMŞİRELİK

İKRA DEMİRTAŞ KIRIKKALE ÜN.HEMŞİRELİK

ZEYNEP OFLAZ KIRIKKALE ÜN.HEMŞİRELİK

MELİKE GÜL ANKARA YÜKSEK İHTİSAS ÜN.HEMŞİRELİK


MÜHENDİSLİK  ALANI :

TUNA ŞAHİN MİLLİ SAVUNMA ÜN.HAVA HARP OKULU

GÖKALP BUĞRA ATASAYAR KOCAELİ ÜN.BiİLGİSAYAR MH.

ARDA KAĞAN BALOĞLU İZMİR DEMOKRASİ ÜN.MAKİNE MÜH.İNG.

YİĞİT DUHA GÖKTAŞ KAYSERİ ÜN.ELEKTRİK ELEKTRONİK MH.

NİSA NUR NACAR ANKARA ODTÜ KİMYA

ALİ ÖZGENEL ÇUKUROVA ÜN.BİLGİSAYAR MH İNG.

GÖNÜL TEKKE ERZURUM TEKNİK ÜN.BİLGİSAYAR MH

NİSA NUR YAĞLI KOCAELİ ÜN.BİLGİSAYAR MH.

BURAK BULUT İSTANBUL TEKNİK ÜN.JEOFİZİK MH.

FURKAN TOSUN ANKARA ÜN.YAZILIM MÜH.

MUSTAFA UMUT DUYMAZ SAKARYA UYGULAMALI BİLİMLER ÜN.MEKATRONİK MH.

YUNUS EMRE ERKUŞ BURSA TEKNİK ÜN.BİLGİSAYAR MH.

CEMRE BAHAR BODUR YILDIRIM BEYAZIT ÜNİVERSİTESİ ENDÜSTRİ MH.

ŞEREF ATASAYAR ANKARA OSTİM TEKNİK ÜN.BİLGİSAYAR MH.

SUDE OMURCA SAKARYA ÜN.BİLGİSAYAR MÜH.

EMİR KAAN IŞIK AKDENİZ ÜN.ELEKTRİK ELEKTRONİK MH.

NECATİ BERK DÖNMEZ BOLU ABANT İZZET BAYSAL BİLGİSAYAR MH.

SENA BAHAR BOZKURT ANKARA ATILIM ÜNİVERSİTESİ  ENDÜSTRİ MÜH.İNGİLİZCE

ZEYNEP SERAY POLAT KIRIKKALE ÜN.İNŞAAT MH.

ZEHRA KOCA KIRIKKALE ÜN.ELEKTRİK ELEKTRONİK MH.

GÖKHAN ERÇAYAN KIRIKKALE ÜN.ELEKTRİK ELEKTRONİK MH.

İSA ERGİŞİ ONDOKUZ MAYIS ÜN.BİLGİSAYAR MH.

EMRE GÖÇER ONDOKUZ MAYIS ÜN.BİLGİSAYAR MH.

İREM SİNEM CENGİZ. KIRIKKALE ÜNİVERSİTESİ BİLGİSAYAR MH.

TARIK SALİM KILIÇ İZMİR KATİP ÇELEBİ ÜN.ELEKTRİK-ELEKTRONİK MÜH.

 

 

EŞİT-AĞIRLIK ALANI

İRFAN ÖZAY GALATASARAY ÜN.HUKUK FAK.

OĞUZHAN KAYA ANKARA TOBB HUKUK FAK.

NİSA GÜNEŞ ANKARA ODTÜ ULUSLARARASI İLİŞKİLER İNG

ŞEVVAL BARIŞ ANKARA ÜN.HUKUK FAK.

ATALAY UFUK HAYDAROĞLU ANKARA BAŞKENT ÜN.HUKUK FAK.(BURSLU)

SENANUR OLCAR DOKUZ EYLÜL ÜN.HUKUK FAKÜLTESİ

EZGİ AKKIR ANKARA  HACI BAYRAM VELİ ÜN. HUKUK FAK.

ŞEVVAL SUNTAY ANKARA HACI BAYRAM VELİ ÜN. HUKUK FAK.

HASRET PEKGÖZ KIRIKKALE ÜN.HUKUK FAK.

SAİD EREN ŞENOL BURSA ULIDAĞ ÜN.HUKUK FAK.

KAAN YÜKSEL DOKUZ EYLÜL ÜN.HUKUK FAK.

TUĞBERK BARTU GÜMÜŞ ANKARA ATILIM ÜN.İKTİSAT

SEDANUR CEYLAN AFYON KOCATEPE ÜN.PSİKOLOJİ

ALEYNA CESUR YILDIRIM BEYAZIT ÜN.SİYASET BİLİMİ VE KAMU YÖN.İNG.

İREM AKGÜL ANKARA ÜN.PSİKOLOJİ

GÜLSÜM TARĞIL PAMUKKALE ÜN.REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK

ERDEM ŞAHİNGÖZ BAŞKENT ÜN.İKTİSAT

YUSUF CAN KARAKAYA ANKARA HACI BAYRAM VELİ ÜN.FİNANS VE BANKACILIK

MUSTAFA ÖMÜR DOĞAN ESKİŞEHİR TEKNİK ÜN.SİVİL HAVACILIK KABİN HİZMETLERİ

GÜLŞEN DURU SİLSÜPÜR ANKARA ÜN.İKTİSAT

 

DİL ALANI

MERVE ÜSTÜN KIRIKKALE ÜN.MÜTERCİM-TERCÜMANLIK

Haz

Okulumuz 11.sınıf öğrencilerimizle Anıtkabir ve Hacettepe Üniversitelerini ziyaret ederek güzel bir motivasyon gezisi yapmış olduk.Son derece memnun kaldığımız Ankara gezimizde hem Üniversite,bölüm ve meslekler hakkında öğrencilerimiz bilgi edinmiş oldu.Hem de Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün naaşının, vefatından 15 sene sonra geçici kabrinden taşındığı ebedi israhatgahı Anıtkabiri, Aslanlı Yol'dan, tören alanına, anıt bloklarından mezar odasına kadar birçok anlamda gördük ve duygulandık.

 

May

Ağacı dikme etkinliğine okulun öğrencileri, idareciler ve öğretmenler katıldı.  Okul Müdürü Ahmet ÖZBAYRAK "Öğrencilerde hem sosyal farkındalık oluşturmak hem de ağacın önemini kavratmak amacıyla böyle bir etkinlik düzenledik ve Okul bahçesini ağaçlandırmak daha yeşil alanlar yapmak için bu tür etkinliklere devam edileceğini" söyledi.

 

May

Okulumuzda düzenlenen Anadolu Mektebi Tarık Buğra Okumaları Paneli Okul Koordinatörü Ümmügülsüm TURGUT koordinatörlüğünde panelde görev alan öğrencilerimiz Sevde VARLIK, Elif Naz ERCAN, Süeda GÖZ, Mustafa Can KAYAALP, Elif Sena ARIOĞLU tarafından gerçekleştirilmiştir. Okul Müdürümüz Ahmet ÖZBAYRAK okulumuzda öğrencilere katkı sağlayacak her türlü sosyal ve kültürel etkinliklere katılım sağlanmaya çalışıldığını ifade ederek öğrencilerimizin ve öğretmenlerimizin her zaman destekçisi olduğunu söyleyerek emeği geçenlere teşekkür etti.

Panelist öğrencilere  katılım belgeleri protokolde yer alan  davetli öğretmenler tarafından verildi.

Nis

Osman Gazi Fen Lisesi Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Samsun'a çıkışının 105.yıl dönümünün yaklaştığı bugünlerde Gezi Turizm,Tanıtım ve İnceleme Kulübü tarafından öğrencilere Samsun'a gezi düzenledi. Günübirlik gerçekleştirilen gezide, Bandırma Vapuru, Tütün İskelesi, Onur Anıtı, Amisos Tepesi,Amazon Parkı ve Atakum sahil gezintisinin ardından  akşam yemeği yenildi.Öğrencilerin çok memnun kaldığı bu anlamlı gezi tamamlanarak Kırıkkale'ye geri dönüldü.

Nis

Kırıkkale İl Müftülüğü lise pansiyonları arası futbol turnuvası düzenledi.

 

Kırıkkale İl Müftülüğü Gençlik Koordinatörlüğü tarafından lise pansiyonlarında kalan öğrencilerin moral ve motivasyonunu artırmak, kardeşlik duygularını pekiştirmek amacıyla futbol turnuvası düzenlendi.

 

Beşir Atalay Anadolu İmam Hatip Lisesi Spor Salonu’nda düzenlenen turnuvaya 6 pansiyondan toplam 48 öğrenci katıldı. Turnuvada Osmangazi Fen Lisesi birinci, Beşir Atalay Anadolu İmam Hatip Lisesi ikinci ve Atatürk Anadolu Lisesi üçüncü oldu.

 

Düzenlenen turnuvada dereceye giren takımlara ödülleri verildi. İl Müftülüğü Toplantı Salonunda düzenlenen programda öğrencilere hediyelerini İl Müftüsü Hasan Hayri Yaşar verdi. Gençleri tebrik eden Müftü Yaşar, başta öğrenciler olmak üzere turnuvanın düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür etti.

 

Ödül programında Beşir Atalay Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Erol Tuğ, Osmangazi Fen Lisesi Müdürü Ahmet Özbayrak ve Gençlik koordinatörleri de hazır bulundu.

 

 

Nis

Osman Gazi Fen Lisesi Okul Sporları Bisiklet yarışında "Genç Erkekler"de il birincisi oldu.

 

Bisiklet takımımız :

Yusuf KESKİN

Eymen KARAOLUK

Arda UĞURER

Bilal Emin AKÇELİK

 

 

 

Emeği geçen Beden Eğitimi Öğretmenimiz Buket BALCI'yı ve öğrencilerimizi başarılarından dolayı tebrik ediyoruz.