T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
KIRIKKALE / MERKEZ - Osman Gazi Fen Lisesi

OKUL PANSİYONUNDA KALMAK İSTEYEN (YATILI) ÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE

                                                          2024-2025 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI

OKUL PANSİYONUNDA KALMAK İSTEYEN (YATILI) ÖĞRENCİLERDEN

 İSTENEN BELGELER

1.       Yatılı okumasına engel olacak bir hastalığı bulunmadığına dair tek hekim tarafından düzenlenecek sağlık raporu. (“Yatılı okulda okumasına engel olacak bir hastalığı yoktur” ibaresi raporda mutlaka yazılıolmalıdır.)

2.      Öğrencinin ve velisinin kimlik fotokopileri (kimliğin ön ve arka yüzü aynısayfada)

3.      Aile üyelerinin T.C. Kimlik No beyanı (Nüfus Müdürlüklerinden öğrenci adına alınmış vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği) (Ailenin tüm fertlerinin yazılı olmasıgerekmektedir.)

4.      Öğrenci ailesinin maddi durumunu gösteren beyanname (EK-1) ve ekleri. (Çalışanlar maaş aldıkları yerden, emekliler maaş aldığı banka şubesinden, bordro, SGK’ danyazı)

§  Öğrenci velisi çiftçi veya çalışmıyor ise; EK 1’deki ilgili yerler doldurulup veli tarafındanimzalanacaktır.

§  İşçi,memurveyaemekliiseniz;MaaşBelgesi.(Aylaritibariyle2023yılınaait12aylık(1Ocak-31Aralık)

toplam gelirini gösteren belge)

§  (Serbest meslek çalışanı iseniz; Vergi Levhanız veya SGK İle ilgili sigorta durumbelgeniz.) Not: EK-1 Belgesi doldurulması ile ilgili açıklama sonsayfadadır.

§  Veli veya eşi çalışmıyorsa Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan bunu belgelendirmelerigerekmektedir.

5.      Velinin ve çalışıyorsa eşinin bakmakla yükümlü olduğu anne babasıyla ilgili tedavi yardım beyannamesi, varsa diğer bakmakla yükümlü olduğu şahıslarla ilgili mahkeme kararıörneği.

6.      8. Sınıfı okuduğu okuldan devlet parasız yatılı veya burslu mezun olan öğrencilerden “Parasız Yatılı veya Burslu Öğrenci” olduklarını gösteren belge.(Varsa mezun olduğu okuldanalınacak)

7.      Öğretmen çocukları için anne veya babasının öğretmen olduğunu gösterenbelge.

8.      2 adet vesikalıkfotoğraf

 PARASIZ YATILILIK ŞARTLARI:

·         Ailenin bir önceki mali yıla ait yıllık gelir toplamından fert başına düşen net miktarın içinde bulunulan mali yılın Merkezi Yönetim Bütçe Kanununun ( M ) işaretli cetvelinde belirtilen MEB Okul Pansiyon ücretinin 4 katını geçmemesi gerekir.

·         2024 yılı parasız yatılılık için esas alınacak tutar 111.600,00 TL (Yüzonbirbin altıyüz lira)’dır.

·         Ailenin 2023 yılındaki yıllık gelirinden aile fertlerine düşen kişi başı yıllık tutar 111.600,00 TL’nin altında ise öğrenci okulumuzda pansiyon kontenjanı ölçüsünde “PARASIZ YATILI” eğer ailenin yıllık gelirinden aile fertlerine düşen kişi başı yıllık tutar 111.600,00 TL’nin üstünde ise öğrenci okulumuzda pansiyon kontenjanı ölçüsünde “PARALI YATILI” kalmaya hak kazanır.

 PARALI YATILILIK ŞARTLARI:

1)      Okul Pansiyonları Yönetmeliğinin 4.Maddesi:

(3) Paralı yatılılığa başvuracak öğrencilerde aşağıdaki şartlar aranır.

a)  Türkiye Cumhuriyeti veya Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti vatandaşıolmak.

b)  Resmi ve örgün ortaöğretim kuramlarına devam ettiğini belirten öğrenci belgesine sahipolmak.

c)  Bir önceki ders yılında okul değiştirme cezası almamışolmak.

ç) Yatılı okumasına engel rahatsızlığı bulunmadığına dair hekim raporu bulunmak.

2)      Paralı Yatılı Öğrencilerden her yıl Bütçe kanunu ile tespit edilen ücret alınır.2024 için yıllık 27.900,00 TLdir.

3)      Yatılı öğrencilerin pansiyon ücretleri

MADDE 51- (1) Paralı yatılı öğrencilerden her yıl içinde bulunulan mali yılın merkezi yönetim bütçe kanununda belirtilen ücret alınır. Parasız yatılı öğrencilerin pansiyon ücretleri ise aynı miktar üzerinden Devlet tarafından karşılanır.

(2)  Paralı yatılı öğrencilerin pansiyon ücretleri ilk taksiti kayıt sırasında, diğer taksitleri ise kasım, şubatve

 nisan aylarının son işgününe kadar olmak üzere dört taksitte ödenir. Taksitini zamanında ödemeyen öğrencinin pansiyonla ilişiği kesilir.   

(2)   Ders yılı süresince paralı yatılı öğrenci alınabilir. Herhangi bir taksit devresinde pansiyona kabul olunan öğrenci taksitinin tamamım ödemek zorundadır. Bir taksit devresi içinde pansiyonla ilişiği kesilen öğrenciye bu devreye ait taksiti geriverilmez.

2024-2025 Öğretim Yılı Paralı yatılı öğrenciler 2024 yılı için 6975,00 tl lik iki taksit ödemesi yapacaklardır. Son iki taksit 2025 mali yılı bütçe kanununa göre tespit edilecek miktar üzerinden alınacaktır.

 

 PARALI YATILI ÖĞRENCİLERİN PANSİYON TAKSİTLERİNİ ÖDEME PLANI:

1.TAKSİT: İlk kayıtta EYLÜL 2024: 6975,00TL

2.TAKSİT: KASIM 2024: 6975,00TL

3.TAKSİT: ŞUBAT 2025: 2025 Bütçe Kanunu ile tespit edilen ücretin dörttebiri

4.TAKSİT: NİSAN 2025: 2025 Bütçe Kanunu ile tespit edilen ücretin dörttebiri

NOT: Taksit ödemeleri okul muhasebe birimine elden dekont karşılığı yapılır. Bu tarihlerde taksitini ödemeyen paralı yatılı öğrencinin pansiyonla ilişiği kesilir.

 ÖĞRETMEN ÇOCUĞU KONTENJANI

 

Öğretmen çocuğu kontenjanından faydalanmak isteyenler aşağıda belirtilen yönetmelik şartlarını taşımaları kaydıyla Ek-1 beyannamesi düzenlemeden pansiyonumuzda parasız yatılı olarak kalabilirler.

MADDE 10- (1) Her yıl tespit edilen parasız yatılılık veya bursluluk kontenjanlarının;

b)    %5'iBakanlığabağlıresmiokulveyakurumlardakadroluveyasözleşmeliolarakçalışan,emekliolanyadavefat edenöğretmenlerinöğrenciolançocuklarına,

 ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR

 

·         Okul pansiyonlarda paralı veya parasız yatılı olarak kalmak isteyen öğrenciler gerekli belgelerin aslını kayıt tarihleri içerisinde elden teslimedeceklerdir.

·         Pansiyona paralı veya parasız yatılı olarak yerleştirme işlemleri okulumuz kayıt kabul komisyonu tarafından; pansiyon kontenjanı, puan üstünlüğü ve Ek-1 beyannameleri esas alınarak 31 Ağustos 2024 Cumartesi günü saat: 17:00’a kadaryapılacak değerlendirme sonucundabelirlenecektir.

·         İlköğretim okullarında burslu ve okulumuzda parasız yatılı veya burslu okuyan öğrencilerin parasız yatılılığı veya bursluluğu, ortaöğrenimlerini tamamlayıncaya kadar devameder.

·         Parasız yatılılık veya bursluluğun sona ermesi ise "MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞINA BAĞLI RESMİ OKULLARDAYATILILIK,BURSLULUK,SOSYALYARDIMLARVEOKULPANSİYONLARIYÖNETMELİĞİ"

17. maddesinde belirtilen hallerde gerçekleşir. 2024 Yılı Bursluluk sınavını kazanarak okulumuza kayıt yaptıran öğrencilerin bursları okulumuza kayıt yaptırdıkları tarihi izleyen Ekim 2024 başından itibaren ödenir.

·         İlköğretim okulunu bitiren öğrencilerin bursları, okulumuza devam etmeleri halinde kesilmez. İlköğretim okullarından burslu olarak mezun olan öğrenciler, okulumuza kayıt yaptırırken, ilköğretimde burslu olduklarını beyan etmeleri üzerine müdürlüğümüzce öğrencilerin burs nakli elektronik ortamda gerçekleştirilecektir. Bu öğrencilerin bursları, okulumuza kayıt olduktan sonra Ekim ayından itibarenödenecektir.

·         Bakanlığa bağlı kurumlardan ayrılan ya da parasız yatılılığa geçen öğrencilerin bursları, ayrıldıkları tarihi takip eden aybaşından itibarenkesilir.

·         Parasız yatılı öğrencilere ayrıca bursverilmez.

·         Parasız Yatılılık ve bursluluk sınavına başvuru veya kayıt ve kabul süresinde, ihtiyaç duyulduğunda ailenin maddi durumunu gösteren beyanname ve eklerindeki bilgiler, okul müdürlüğümüzce ilgili yerlerden araştırılır. Bu araştırma sonucuna göre velinin, ailenin maddi durumunu gösteren Beyannamede (EK-1) belirttiği fert başına düşen yıllık gelir miktarı, içinde bulunulan mali yılda belirtilen limitten fazla ise yanlış beyanda bulunan öğrenci velisi hakkında yasal işlem yapılmak üzere durum ilgili makamlara bildirilir. Bu işlem sonucunda velinin yanlış beyanda bulunduğunun tespiti durumunda, öğrencinin başvurusu ile parasız yatılılık veya bursluluk hakkı iptaledilir.

 

PANSİYONDA GEREKLİ MALZEME LİSTESİDİR

 

1-       ODA, KORİDOR VE YURT İÇİNDE KULLANIMA UYGUNTERLİK

2-       BANYO HAVLUSU, BANYOTERLİĞİ

3-       BANYO SABUNU, ŞAMPUAN ve KİŞİSEL TEMİZLİKMALZEMELERİ

4-       ÇAMAŞIR FİLESİ (KİRLİTORBASI)

5-       TIRNAK MAKASI, TARAK, VB.

6-       DİŞ FIRÇASI, DİŞMACUNU

7-       PİJAMA TAKIMI- EŞOFMANTAKIMI

8-       ASKILIK

9-       BARDAK

10-   YASTIK VE NEVRESİM TAKIMI

 

PANSİYONDA KULLANIMI YASAK OLAN MALZEME LİSTESİDİR

 

1-      ELEKTRİKLİ ISITICI, ÜTÜ, SAÇ DÜZLEŞTİRİCİ, FÖN MAKİNASI VS. KİŞİSEL ELETRİKLİ ALETLER.

2-      LAPTOP, PC(KİŞİSEL BİLGİSAYAR),TABLET

3-      ORTAÖĞRETİM KURUMLAR YÖNETMELİĞİNİN İLGİLİ MADDELERİ GEREĞİ OKUL VE EKLENTİLERİNDE BULUNDURULNASININ YASAKJ OLDUĞU MADDE, ARAÇ GEREÇ, DOKÜMAN, AFİŞ, BROŞÜR, KUMAR ALETLERİ VS.MALZEMELER

4-      ODA VE DOLAPLARDA YİYECEK, İÇEÇEK BULUNDURMAK

5-      İHTİYAÇ FAZLASI AYAKKABI, ELBİSE VE KİŞİSELEŞYALAR.

 

             ÖĞRENCİ AİLESİNİN MADDİ DURUMUNU GÖSTERİR BEYANNAMENİN

(EK–1 BELGESİNİN) DOLDURULMASI

 

A-Memur çocukları:

1 OCAK 2023 ile 31 Aralık 2023 tarihleri arasında bağlı olduğunuz MALİYEDEN ALINACAK bir yıllık gelirinizi gösterir belge.

(Anne-Baba çalışıyorsa her ikisi için ayrı olacaktır)

 

B-İşçi çocukları:

1 OCAK 2023 ile 31 Aralık 2023 tarihleri arasında bağlı olduğunuz MUHASEBE bürosunca onaylanarak alınacak bir yıllık gelirinizi gösterir belge.

(Anne-Baba çalışıyorsa her ikisi için ayrı ayrı olacaktır.)

(Özel sektörde işçi ise bağlı olduğu muhasebeden onay alınacaktır.)

 

C-Emekli çocukları:

1 OCAK 2023 ile 31 Aralık 2023 tarihleri arasında MAAŞ ALDIĞINIZ BANKADAN aylar itibariyle maaş dökümünüzü gösterir belge.

(Anne-Baba emekliyse her ikisi için ayrı ayrı olacaktır.)

 

D-Esnaf çocukları:

1-Sosyal güvenlik kurumuna kayıtlı olmayıp maaş almadığına dair belge (Anne ve baba için ayrıyapılacak)

2-Serbest meslek sahibi ise; vergi dairesinin adı, adresi ve hesap numarası belirtilen, basit ya da gerçek usulde vergiye bağlı olan mükelleflerin bir önceki yıla ait (2023 yılı) gelir vergisi matrahını) gösteren belge. (Anne-Baba esnafsa her ikisi için ayrı ayrıolacaktır.)

 

E-Çiftçi çocukları:

1-Sosyal güvenlik kurumuna kayıtlı olmayıp maaş almadığına dairbelge

(Anne ve baba için ayrı yapılacak;)

2-   Tarım Müdürlüğü tarafından ailenin bir yıllık gelir durumunu gösterir belge (2023Yılı)

Örnek-1: Kişinin üzerine kayıtlı 10 dönüm arazide üzüm bağı bulunmakta olup 2023 yılı yıllık gelir toplamı

...................TL dir. Gösterir resmi yazı

Örnek-2:Kişidamızlıkhavyanyetiştiriciliğiyapmaktaolup10adetinektenyıllıkgelirtoplamı................ TLdir.

Gösterir resmi yazı.

(Anne-Baba çiftçiyse her ikisi için ayrı ayrı olacaktır.)

 

F-Herhangi bir işi yoksa:

Anne ve baba için ayrı yapılacak;

1-Sosyal güvenlik kurumuna kayıtlı olmayıp maaş almadığına dair belge 2-Maliye ye gidilip: Vergi mükellefi olmadığınıza dair belge alınacak

3-Tarım Müdürlüğü ne gidilip: Üzerine kayıtlı herhangi bir arazi bulunmamaktadır.

Yukarıdaki ibareleri taşıyan yazılar alındıktan veli tarafından Ek-1 Belgesi tasdik edilecektir.

 

 

 

 

                                  

PANSİYON İSTENEN BELGELER ... TIKLAYINIZ.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 05.07.2024 - Güncelleme: 05.07.2024 17:03 - Görüntülenme: 406
  Beğen | 0  kişi beğendi