OKULUMUZUN KURALLARI

Okulda düzen ve disiplini sağlayan kurallar, öğrencilerin toplumsal kurallara ve insan haklarına saygılı bireyler olarak yetişmesinin ön koşuludur. Bu inançla tüm öğrencilerin bu kuralları benimsemesi ve uygulaması, velilerin de bu kuralların uygulanmasına destek olmaları beklenmektedir.

GENEL KURALLAR

Okula zamanında gelinir.

Okulda derse giriş ve çıkış zilini öğrenci kontrol eder.

Öğretmenlerin ve yöneticilerin uyarıları dikkate alınır.

Okul ve çevresi temiz tutulur, doğa korunur.

Derslikler ile okuldaki tüm kapalı ve açık alanlar gibi ortak kullanım alanlarında yemek artığı, çöp ve atık bırakılmaz.

Öğrenciler küfür ve argo içeren sözler kullanmazlar, birbirlerine fiziksel zarar verici harekette bulunamazlar, kavga etmezler, birbirlerine ve öğretmenlerine görgü kuralları içinde hitap ederler.

Öğrenciler okulda yapılan etkinliklere ve törenlere katılmak, bu etkinlikler sırasında görgü kurallarına ve etkinliğin özel kurallarına uygun davranmak zorundadırlar.

Her öğrenci bayrak törenlerinde kendi sınıfı için ayrılan yerde düzgün olarak sıra olmak, sessiz olarak komut verilmesini beklemek ve İstiklal Marşı'nı yüksek sesle söylemek zorundadır.

Öğrenciler okula ait malzeme ve diğer okul eşyalarını korumak ve zarar vermemekle yükümlüdürler.

Öğrenciler kütüphanede, konferans salonunda, laboratuvarlarda, bilgisayar odasında, vb. kendi dersliklerinin dışındaki eğitim ortamlarında, bulundukları yerin özel kuralları ile temizlik kurallarına uyarlar.

Öğrenciler, kantin ve yemekhanede sıraya girerler, görgü kurallarına uyarlar.

Ulaşımını servisle yapan öğrenciler servis kurallarına uyarlar.

Öğrenciler okulun belirlenmiş kılık kıyafet kurallarına uyarlar.

Öğrenciler sınavda, sınav kurallarına uyarlar.

Öğrenci ders günü sonunda derslikte kitap, defter veya çanta gibi özel eşyasını bırakamaz. Bırakılan eşyadan okul yönetimi sorumlu değildir.

Bayrak Törenleri:

Çalışma haftası pazartesi günü Bayrak Töreni ile başlar ve cuma günü Bayrak Töreni ile biter.

Resmi tatillerin başlangıç ve bitişlerinde de Bayrak Töreni yapılır.

Bayrak Törenlerine, tüm öğrenci, öğretmen ve çalışanlar katılmak zorundadır.

DERSLİK KURALLARI

Öğrenciler,

Ders başladığında dersliklerine girer ve hazırlıklarını tamamlamış olarak öğretmenlerini beklerler.

Ders bitiminde, öğretmeninin izni ile teneffüse çıkarlar.

Derslik düzenini ve dersin akışını bozmadan dersi dinler, söz alarak konuşur, izin almadan yerlerinden kalkmazlar.

Ders araç ve gereçlerini yanlarında bulundururlar. Derslik ve laboratuvardaki malzemeleri izinsiz ve yetkisiz kullanmaz, zarar vermezler.

Derste hiçbir şey yiyemez ve içemezler.

Gün bitiminde ders malzeme ve kişisel eşyalarını dersliklerde bırakmazlar. Okulda bırakacakları ders malzemelerini bireysel dolaplarına kilitlerler.

Dersliklerde bulunan panoları düzenli kullanırlar. Panolara dersle ilgili  çalışmaların ve dersliklerin tümünü ilgilendiren duyuruların dışında bir şey asamazlar.

Yayın: 18.11.2021 - Güncelleme: 19.11.2021 00:15 - Görüntülenme: 944