Mehmet Akif Ersoy, vefatının 87. yıl dönümünde anıldı.

Mehmet Akif Ersoy memleketimizin ilelebet minnet ve şükranla anacağı, İstiklal Savaşımızı eşsiz mısralarıyla ölümsüzleştiren fikir, edebiyat ve dava adamıdır. Millî ruhun canlanıp bağımsızlık tutkusuna dönüşmesinde Milli Şairimizin derin duygular barındıran mısralarının büyük katkısı olmuştur. Aynı zamanda bir fikir ve aksiyon adamı olan Akif, yedi düvele karşı mücadele vakti geldiğinde de Anadolu’yu dolaşarak, halkımızı milli mücadeleye hazırlamış, milletin bir, beraber ve tek vücut halinde düşmanlara karşı savaş azmini bilemiştir.
23 Nisan 1920 tarihinde açılan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde Burdur milletvekili olarak yer alan Mehmet Akif, umut yüklü, iman dolu, çağları aşan mesajıyla İstiklal Marşı’mızı ücret almamak ve kahraman ordumuza bağışlamak şartıyla bizlere hediye etmiştir.
Okulumuzda milli şairimiz Mehmet Akif ERSOY’un vefatının 87. yıldönümü anma programı düzenlendi. Öğrencilerimiz Mehmet Akif’in hayatını, ideallerini, fikirlerini anlatan yazılar ve şiirlerden örnekler okudular. Milletimizle fikirleri, eserleri ve şahsiyetiyle özdeşleşmiş bulunan merhum Mehmet Akif Ersoy’u ölümünün 87. yıldönümü vesilesiyle rahmet ve şükranla anıyoruz. Emeği geçen başta Türk Dili ve Edebiyatı öğretmeni Ümmügülsüm TURGUT olmak üzere öğrencilerimize de teşekkür ediyoruz.

Okul Müdürü Ahmet ÖZBAYRAK yaptığı konuşmada ; “Aziz milletin aziz evlatlarına milli şuurumuzu ve nice eserini miras bırakan şairimizi vefatının 87’nci yılında rahmetle, minnetle anıyoruz. Milyonlarca genç onun izinden gidiyor, tüm dünyada onun davasını temsil ediyor. Akif, istiklal için mücadeleden yılmayan neslin bayrak şahsiyetidir. Davası için bazen cephelerde bazen minberlerde olan şahsiyettir. ‘Korkma’ nidası milletimize dün olduğu gibi bugün de güç ve umut aşılamaktadır. O sesleniş bugün bir tiyatro ile yılları aşmakta ve sadece bu salonda değil hepimizin gönüllerinde yankılanmaktadır” dedi.

04-01-202404-01-202404-01-202404-01-202404-01-202404-01-202404-01-202404-01-202404-01-2024

Yayın: 04.01.2024 - Güncelleme: 04.01.2024 14:09 - Görüntülenme: 133