T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
KIRIKKALE / MERKEZ - Osman Gazi Fen Lisesi

GENÇLERİMİZ KORFBOL'DA İL BİRİNCİSİ OLDU.

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen Okul Sporları Korfbol Gençler Müsabakaları 17 Ağustos Spor Salonunda tamamlandı.

Gençler A kategorisinde Okulumuz Osman Gazi Fen Lisesi BİRİNCİ oldu.

Okul Müdürümüz Ahmet ÖZBAYRAK “Gençlerimiz spor yapmaya devam etsin, sağlıklı bir yaşam sürsünler. Bu branşın ilimizde daha da yaygınlaşması için okulumuz olarak bizde çalışmalarımıza devam ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

Gençlerimizi ve öğretmenimiz Buket BALCI yı tebrik ediyor başarılarının devamını diliyoruz.

 

 Korfbol Nedir?

 

 Korfbol genel olarak elle oynanan bir takım oyunudur. Özellikle takım çalışması gerektiren en önemli spor dalları içerisinde yer alır. Belli başlı kuralları ile beraber oldukça ilginç bir oyun olarak da öne çıktığını ifade etmek mümkündür. Kapalı spor salonunda değerlendirilen bu oyun için pas vermek, takıma ayak uydurmak ve takım savunması yapmak en önemli hususlar içerisinde yer alır.

 

 Korfbol Nasıl Oynanır?

 

 Takım sporu olarak da öne çıkması ile beraber korfbol, elle oynanan bir oyundur. Bu bağlamda topla koşmaya ya da top sürmeye izin verilmeyen bir oyun olarak da öne çıkar. Özellikle koşarken yakalanır ise pas verilmesi mecburiyeti bulunur. Bu doğrultuda oldukça dikkat gerektiren ve takım oyunu olarak değerlendirilen önemli oyunlar içerisinde yer alır.

 

 

15-02-202415-02-2024

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 15.02.2024 - Güncelleme: 15.02.2024 19:37 - Görüntülenme: 108
  Beğen | 2  kişi beğendi